A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$meta_desc

Filename: controllers/Page.php

Line Number: 271

Backtrace:

File: /home/lwbukwjp/public_html/application/controllers/Page.php
Line: 271
Function: _error_handler

File: /home/lwbukwjp/public_html/index.php
Line: 315
Function: require_once

Видалення каталізатора чи встановлення нового?

Видалення каталізатора чи встановлення нового?

  • Вер 30, 2022

Засмічення каталізаторів є нерідкою причиною виникнення помилок у роботі блоку керування двигуном. У цієї проблеми існує два основні шляхи вирішення, про які докладніше йтиметься нижче: це заміна забитого каталізатора новим оригінальним, або його видалення. Але перш ніж розглянути особливості того чи іншого способу, розглянемо основні симптоми несправного стану каталізатора.

Image

Перші сигнали збою каталізатора

Найчастіше про вихід з ладу такої деталі, як каталізатор, можуть свідчити:

  • нестійкість холостих оборотів
  • втрата потужності та динаміки двигуна
  • збільшення витрати палива

Способи вирішення проблеми та результати

У такому стані каталізатор можна експлуатувати до повного виходу з ладу, але цей момент неминуче настане. Для своєчасного вирішення проблеми можна вдатися до одного з 2-х варіантів.


Встановлення нового каталізатора

Незважаючи на очевидність цього рішення, воно не є однозначно вигідним. По-перше, такий ремонт буде по кишені далеко не кожному автовласникові. По-друге, низькоякісне паливо невдовзі може знову викликати ту саму проблему.


Видалення каталізатора та встановлення полум’ягасника з вимкненням помилки

Полум'ягасник у цьому випадку оберігає глушник від впливу температури і одночасно зберігає параметри двигуна.

При установці полум'ягасника знадобиться виконати роботи з відключення системи контролю за каталізатором, оскільки блок управління двигуном зчитуватиме інформацію з датчиків і видаватиме повідомлення про помилку. На думку багатьох власників європейських іномарок, після пробігу в 100 тисяч км, каталізатор необхідно видаляти, оскільки каталізатори, що засмітилися, будуть постачальниками пилу в циліндри двигуна.


Витрати при обох варіантах

Заміна каталізатора коштуватиме автолюбителю біля 1000 євро без урахування вартості робіт із заміни, які підкажуть майстри нашого автосервісу. Полум'ягасник, крім того, що є невибагливішим в експлуатації, обійдеться власнику всього від 100 є, а його установка допускається практично на всі види іномарок.