A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$meta_desc

Filename: controllers/Page.php

Line Number: 271

Backtrace:

File: /home/lwbukwjp/public_html/application/controllers/Page.php
Line: 271
Function: _error_handler

File: /home/lwbukwjp/public_html/index.php
Line: 315
Function: require_once

Заміна чи видалення каталізатора на обманку. Чого чекати?

Заміна чи видалення каталізатора на обманку. Чого чекати?

  • Вер 30, 2022

Каталізатор (каталітичний нейтралізатор) виконує функцію очищення вихлопних газів. Це важлива частина вихлопної системи будь-якого автомобіля, оскільки саме каталітичний нейтралізатор дозволяє машині стандартам ЄВРО, а також захищати довкілля та ваше здоров'я. Однак будь-який каталізатор недовговічний — термін служби каталізаторів близько 100 тисяч кілометрів або приблизно 10 років. І якщо каталізатор вийшов з ладу у будь-якого автовласника постає питання — на що зробити заміну каталізатора?

Image

Чому роблять заміну каталізатора на обманку

Якщо ви зіткнулися з питанням заміни каталізатора, то ви вже встигли дізнатися вартість даної процедури. Так, замінити каталізатор іншим каталізатором чи тим більше оригінальною деталлю — це дороге задоволення. Саме через дорожнечу каталізаторів автовласники шукають гідних альтернатив. І саме обманка – одна з найпопулярніших опцій.


Варіанти заміни каталізатора на обманку та полум'ягасник

Чи правильно говорити, що потрібна заміна каталізатора на обманку? Давайте розумітися. Якщо ви вирішили не ставити каталізатор замість старого зламаного, то з високою ймовірністю ви оберете полум'ягасник. Це аналог резонатора, який знижує температуру газів, що виходять, і знижує рівень шуму автомобіля. Все більше пламегасник нічого не робить — він не чистить вихлопні гази і не фільтрує їх.

Проте, сучасні автомобілі оснащені датчиками — лямбда-зондами — які заміряють концентрацію шкідливих домішок у вихлопних газах та передають цю інформацію на бортовий комп'ютер. Якщо каталізатор видалений і замість нього стоїть полум'ягасник, електроніка не розумітиме, що відбувається і видаватиме помилку. Саме для усунення цього непорозуміння між механікою та електронікою у роботі автомобіля і потрібна обманка. Вона встановлюється в полум'ягасник, щоб обдурити ЕБУ.

Заміна каталізатора на обманку в пламегаснику вимагає також подальшої перепрошивки під ЄВРО-2. Обманка може бути механічною, або вона є електронним емулятором роботи лямбда-зонда.


Плюси та мінуси заміни каталізатора на обманку

Будь-яка альтернатива має на увазі наявність плюсів та мінусів. Перш ніж ухвалити остаточне рішення, ви можете зважити всі переваги та недоліки заміни каталізатора на обманку.

Заміна каталізатора на обман. Плюси.
  • Можна використовувати 92-й бензин. І це знижує ваші витрати
  • Двигун додає у потужності. Каталізатор знижує його потужність приблизно 7%
  • Полум'ягасник з обманкою значно дешевше, ніж новий каталізатор
Заміна каталізатора на обман. Мінуси.
  • У автомобіля знижується ЄВРО стандарт
  • Автомобіль забруднює довкілля
  • Потрібна нова прошивка ЕБУ
  • Знижується термін служби глушника

Чи робити заміну каталізатора на обманку самостійно

Багато водіїв задаються цим питанням, тому що хоче заощадити, а в інтернеті можна знайти безліч статей — як зробити заміну каталізатора на обманку самостійно. Звісно, ви можете ризикнути. Однак, чи варто, якщо є спеціалізований сервіс та майстри з великим досвідом проведення подібних замін каталізатора? Для заміни каталізатора на обман потрібно професійна діагностика сканером, а також інші інструменти, в тому числі зварювальний апарат. Важливо розуміти, що якщо ви припуститеся помилки - це в результаті може коштувати вам дорожче, ніж звернення в автосервіс до професіоналів своєї справи.