A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$meta_desc

Filename: controllers/Page.php

Line Number: 271

Backtrace:

File: /home/lwbukwjp/public_html/application/controllers/Page.php
Line: 271
Function: _error_handler

File: /home/lwbukwjp/public_html/index.php
Line: 315
Function: require_once

Заміна каталізатора на полум'ягасник - навіщо і чому? Розкажемо тонкощі процедури

Заміна каталізатора на полум'ягасник - навіщо і чому? Розкажемо тонкощі процедури

  • Вер 30, 2022

Обговоримо таке актуальне питання, як заміна каталізатора на полум'ягасник. Багато хто прагне провести подібну процедуру, до кінця не розуміючи, до чого вона може призвести.

Image

Почнемо із простого поняття каталізатора. Каталізатором є пристрій, що входить до складу вихлопної системи. Воно служить для очищення газів, що виробляються при згорянні палива від різних домішок.

Але якщо пристрій ламається або забруднюється, повернути його початковий рівень працездатності не так просто. Є два основні рішення. По-перше, можна купити нову деталь та встановити на місце старої. По-друге, можна замінити каталізатор на пристрій під назвою пламегасник. Він же стронгер. У зв'язку з останнім виникають питання: навіщо це робити, що дасть таке доопрацювання і чи не погіршить вона роботу автомобіля?

Вищезгадані питання та побоювання можуть виникнути під впливом міфів, які сформувалися навколо полум'ягасників. Ось деякі з них: мотор починає швидко виходити з ладу; двигун сильно шумить; двигун пожирає паливо у величезних кількостях; виникає поломка глушника; у салоні можна отруїтися вихлопом; завдається суттєвої шкоди природі; у рази скорочується моторесурс тощо.

Простою мовою стронгер (пламегасник) можна описати так. Цей пристрій виконує відразу дві функції. Зокрема знижує температуру, опускаючи її до безпечного для автомобіля і саме самої вихлопної системи рівня, а також знижує рівень шуму. Все це автоматично прибирає деякі з поданих раніше побоювань.

Установка полум'ягасника здійснюється на трубу автомобільного глушника, або ж сам випускний колектор. Це дозволяє виділити магістральний (на трубі) та колекторний стронгер. Після такої заміни, як підтверджують відгуки наших клієнтів, шумність авто знижується.


Але навіщо проводять заміну каталізатора на пламегасник?

Багато хто вирішує це зробити, щоб укластися до бюджету. Справа в тому, що вартість полум'ягасника в кілька разів менша, ніж штатного каталізатора.

Якщо ви вирішили поставити на місце каталізатора пламегасник, то не варто забувати про обов'язкове оснащення стронгера з обманкою. Обманка, емулятор каталізатора чи обманка лямбди. Обманка лямбди служить для того, щоб коригувати сигнал від датчика кисню в електронний керуючий блок вашого авто. Дані конструкції, що складаються зі стронгера та обманки, можна поставити майже на будь-які автомобілі.

Не зробивши цього, електронний блок управління почне сприймати роботу системи вихлопу як проблему і постійно включатиметься аварійний режим роботи двигуна внутрішнього згоряння. Це призведе до зниження ресурсу двигуна та до підвищення витрати пального.


Переваги і недоліки

Давайте перейдемо до основного пункту нашої статті та подивимося на деякі можливі негативні та позитивні наслідки, якщо замінити штатний каталізатор на не зовсім штатний пламегасник.

З основних позитивних моментів можна назвати таке:
  • менші витрати на купівлю та монтаж стронгера
  • збільшення потужності двигуна
  • захист двигуна від поломок
  • можливість переходу на дешевше паливо нижчих марок

Як бачимо, пламегаситель не вбиває мотор, а навпаки захищає його. Мотору стає простіше працювати. Проблеми виникають лише у разі відмови від обманки та неправильного налаштування ЕБУ. Тому важливо звертатися до фахівців.

Тепер розберемо недоліки. Мінуси можуть бути такими:
  • збільшиться рівень шкоди вихлопного газу
  • доведеться прошивати ЕБУ, якщо не використовується обманка
  • зменшиться термін служби глушника

Як ви дізналися, серйозних наслідків при грамотній установці та використанні компонентів високої якості не виникне.

Рішення за вами, ставити пламегасник чи ні, або купувати новий дорогий каталізатор. Сподіваємося, ця стаття допоможе у прийнятті оптимального для вас рішення!